Gå til innhold
Norsk – Norge
  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Arkivere leieobjekt

Å arkivere leieobjekt lar deg få et leieobjekt ut av din oversikt, ved tilfeller hvor de ikke lenger trengs.


For å sette et leieobjekt til "Arkivert" kreves det først og fremst at det ikke er registrert noe oppdrag eller leieavtale på leieobjektet.

Hvis man har en avtale av noe slag på objektet, så får man bare alternativ om "Sett til vedlikehold". Dette vil også få objektet ut av den vanlige oversikten, men det løser ikke oppgaven 100%.

Arkiver objekt

Fremgangsmåten for å arkivere et leieobjekt er som følger:

  • Naviger inn på leieobjektet det gjelder.
    • Via "Leieobjekt" i menyen, og deretter velge korrekt objekt.
  • Ute til høyre vil man se informasjon om objektet.
  • Trykk på de tre prikkene (⋮) øverst til høyre på objektet.
  • I menyen som dukker opp, velg "Arkiver".

 

Hvis leieobjektet har en aktiv kontrakt tilknyttet, vil ikke «Arkiver»-alternativet vises. Kontrakten må avsluttes før objektet kan arkiveres. Følg stegene nedenfor:

  • Avslutte leieavtale
    • Under "Leieavtaler" inne på leieobjektet, så finner man aktuelle kontrakter.
    • Trykk på de tre prikkene til høyre for leieavtalen.
    • Velg "Avslutt leieavtale".
    • Dette starter prosessen for å registrere en oppsigelse. Når leieavtalen er avsluttet, går du tilbake og arkiverer leieobjektet.
  • Avslutte oppdragskontrakt
    • Ved å avslutte eventuelle leiekontrakter, så vil også oppdragskontrakten avsluttes, hvis oppdraget har vart lenger enn oppdragsperioden.
    • Alternativt kan du avslutte leiekontrakten manuelt først og deretter avslutte oppdragskontrakten: trykk på prikkene (⋮) til høyre for oppdraget og velg «Avslutt oppdrag».

Finne igjen arkivert objekt

Du finner igjen arkiverte leieobjekter ved å navigere til «Leieobjekter» og bruke statusfilteret. Slik gjør du det: 1. Gå til «Leieobjekter» i menyen. 2. Åpne filteret «Status». 3. Velg «Arkiverte» i listen. 4. Trykk «Søk» (eller «Opprett») for å aktivere filteret. Arkiverte leieobjekter vil nå vises i oversikten.


TIPS! Fjern de andre markeringene i status filteret, for å bare se arkiverte leieobjekt.

Standard filtrering har alle alternativene bortsett fra "Arkivert" aktiv.

Abonnementet og avtalen på Unite Living blir påvirket av antallet aktive leieavtaler. Det å arkivere et leieobjekt er i seg selv ikke noe som påvirker prisen. Men det er likevel indirekte en påvirkning:

For å få arkivert et leieobjekt, så kan det ikke være en aktiv leieavtale registrert på objektet. Man kan ha leieobjektet registrert uten at det påvirker kostnaden. Men ved å arkivere leieobjektet, så blir det lettere å holde orden. Ved å avslutte leieavtalen, for å arkivere objektet, så blir abonnement-kostnaden også redusert, men først måneden etter.