Bytte leieobjekt fra en utleier til en annen
Denne artikkelen beskriver steg for steg hvordan du overfører ett eller flere leieobjekter fra ett AS/utleier til et annet i systemet. Følg trinnene nedenfor i riktig rekkefølge.
- Før du starter, bør du slå av relevante varslinger slik at leietakere ikke mottar unødvendige meldinger under overføringen. Gå til “Innstillinger” → “Generelle innstillinger” → “Varslinger”.

- Når dere har trykket på Varslinger, kan dere scrolle dere ned på siden til dere kommer til “Leieforholdet avsluttes”. Her kan dere velge å skru av alle notifikasjoner, slik at dette ikke blir sendt til leietaker.

- Det er også greit å ta en sjekk under “Innstillinger” - “Oppsett” og deretter “Leieforhold”

- Når dere har trykket på “Leieforhold”, må dere passe på at “Send flytteoppfordring” er skrudd av. Dette er en funksjon som ikke så mange har på, men påse at denne ikke er aktivert.

Når dere har sjekket alt det som er beskrevet ovenfor kan dere sette i gang:
-
Først må dere avslutte de nåværende leieforholdene som ligger inne på leieobjektene.
Viktig å huske på:
Når det gjelder sluttdato for leieforholdet anbefaler vi at du legger inn sluttdatoen i slutten av måneden du er i, eller neste måned. Husk på at hvis du 20.mars legger inn en sluttdato 31.mars så vil april fakturaen (hvis denne har vært utstedt) bli kreditert.
- Når alle leieforhold er avsluttet, oppretter du nye leieobjekter under riktig utleier. Dere må da velge den utleieren dere skal ha leieobjektene på og følge oppskriften her (Legge til leieobjekt).
- Når du har lagt til det/alle leieobjektene må du lage nye leiekontrakter. Det vil si å legge inn de kontraktene som du avsluttet. Siden dette er kontrakter du allerede har fått signert, kan du bare legge disse inn, dette ser du her hvordan du gjør (Legge til leiekontrakt). Husk velge riktig måned for første faktura.
- Når de avsluttede leiekontraktene har passert sluttdatoen sin, kan du arkivere det gamle leieobjektet. Dette gjør du ved å trykke på ´Vis avsluttede leiekontrakter´ på leieobjektet, deretter blir alle arkiverte leiekontrakter synlig og er markert som ´Lukket´. Se bildet under:
