Gå til innhold
Norsk – Norge
  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Legge til/fjerne leietakere

Hvis du ønsker å legge til en leietaker på et leieforhold kan du det. Det som er viktig å tenke på er at du ikke får signert en ny avtale hvis du bare legger til en ny leietaker, dette må du i så fall gjøre utenfor Unite.


Slik legger du til ny leietaker på et eksisterende leieforhold:

  • Trykk først på “Leietakere” i menyen på venstre side.

 

  • Deretter trykker du på “Valg” og velger “Legg til leietaker”.

 

  • Her må du fylle inn E-post og navn på leietakeren du ønsker å legge til. Hvis du har personnummer og telefonnummer kan du legge til dette også. Når du har gjort dette trykker du på “Opprett”.

  • Før du trykker "Opprett" kan du velge å legge til en egenskap.
  • Adresse er også anbefalt å legge inn, i tilfelle man ønsker å sende e-faktura til leietakeren.

  • Videre går du inn på det leieobjektet du ønsker å legge til en leietaker. Trykk på de 3 prikkene på høyre side av leiekontrakten også velger du “Leievilkår”.

  • Her ser du at vi har delt opp “Hovedleietaker” og “Medleietaker”. Dersom det er en medleietaker du skal legge til trykker du på “+Legg til ny leietaker”.

  • Trykk på “Klikk for å legge til” og finn leietakeren du ønsker å legge til dette leieforholdet. Trykk på ✅ for å lagre.

  • Du har nå lagt til en ny medleietaker på dette leieforholdet. Den nye leietakeren vil vises i listen under Medleietaker i Leievilkår.

Dersom du har en kontrakt som er inngått utenfor Unite Living, kan du laste den opp under Filer på leieobjektet. På den måten er dokumentasjonen samlet og lett tilgjengelig.

 

Hvordan fjerner du en leietaker fra leieforholdet?

  • Du fjerner en leietaker fra leieforholdet ved å gå til Leievilkår og trykke på ❌ ved siden av leietakerens navn.
    1. Gå inn på Leievilkår for det aktuelle leieobjektet.
    2. Trykk på +Legg til ny leietaker for å åpne leietakerlisten.
    3. Trykk på ❌ ved siden av navnet på leietakeren du ønsker å fjerne.
    4. Trykk på ✅ for å bekrefte og lagre endringen.
  • Når medleietakeren er fjernet, ser listen slik ut: